13 Haziran 2014 Cuma

Bebek Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

Bebek kıyafetleri alacağımız zaman zaafımıza yenilmemek olmuyor. Küçük, renk renk ve insanın içini ısıtan şirin kıyafetleri görünce duruyor ve ihtiyaç olmasa da alıveriyoruz. Anne-babalar çocukları için her şeye dikkat ederken bu konuda da aslında hassas davranmaları gerekiyor. Hangi kumaş, hangi doku bebeğin cildine zarar vermez? Kıyafet alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu gibi sorularda da annelerin deneyim kazanması gerekir. Aynı şekilde, bu kıyafetlerin temizliği, çıkmayan lekeler ile uğraşma da ayrı bir dert olmadan önleminizi almanız gerekir.

Bebeğin Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
1.    Bebeğinizin boyuna değil, kilosuna göre kıyafet almalısınız. İlk aylarda bebekler çok hızlı büyüdüklerinden 0-6 aylık kıyafet ve tulumlar alınmalıdır.
2.    1 yaşına kadar önden fermuarlı tulum ve kıyafetler seçilmelidir. Baş kısmı iyice genişleyen tişört ve sweatshirtler seçilmelidir.

3.    Bebeğin hassas cildi için kıyafetlerin doğal iplik veya pamuklu olanları tercih edilmelidir.
4.    Bebek kıyafetlerinin dikiş yerleri sert ve kalın olmamalıdır. Aksi olursa, kaşınma ve tahrişe neden olur.
5.    Tüylü, kalın kazaklar bebekler için uygun değildir. Her mevsim, pamuklu, fazla kalın olmayan kazaklar seçilmelidir.
6.    Apreli, boyası akan kıyafetler kesinlikle giydirilmemelidir.
7.    Dantelli, püsküllü, bağcıklı kıyafetler bebekler için tehlikeli olabilir. Kazalara neden olabilen bu tür aksesuarlar seçilmemelidir.
8.    Çok sıkı, bebeğin cildine iz yapan çoraplar tercih edilmemelidir. Ayak parmakları rahatça hareket edebilecek olanlar alınmalıdır.
Bebeğinizi Giydirirken
Bebekler giyinip soyunmaktan pek hoşlanmazlar. Bu yüzden hem elinizi çabuk tutup hem de bebeğinizi panikletmeden giydirmelisiniz. Çünkü bebekler, nefes almaları bloke olursa paniğe kapılıp ağlarlar. Bebeğinizi giydirirken önce giydireceğiniz giysinin baş kısmını iyice açın ve bebeğin başını geçirin. Daha sonra alt kısma geçip giysisini giydirin. Bebeğinizi soyarken ise, önce ayak ve kollarını çıkarın, giysiyi bebeğin boynunda arkadan öne doğru toplayarak en son başını çıkarmalısınız.
Giysileri Yıkarken
1.    Bebeğinizin cildi çok hassas olduğundan onun giysilerini ayrıca sadece sabunla elde yıkamalısınız.
2.    Ekolojik deterjanları veya bebek için özel üretilmiş deterjanlarıda alabilirisiniz.
3.    Bebek çamaşırı için, ağartıcı, leke çıkarıcıları kullanmayın.
4.    İlk aldığınız bebek kıyafetlerini önce yıkayın ve sonra kullanın.
Lekeler Nasıl Çıkar?
Bebeğinizin giysilerinde 6. aydan sonra yani ek gıdalara geçtikten sonra mutlaka lekeler oluşacaktır. Oluşan lekeyi hemen soğuk suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Sonrasında sıcak suyla normal yıkama yapın.
Giysi üzerinde kurumuş, katılaşmış leke varsa önce onu kazıyın sonrasında suda bekleterek yıkayın.
Lekelerin üzerine az miktarda deterjan koyarak sıcak suda yıkayabilirsiniz. Sonrasında bol su ile çalkalamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder