6 Haziran 2014 Cuma

Bebeklerde gaz sancısını gidermek için öneriler...



Yeni doğan bebeğin gaz sorunu anne ve babaların korkulu rüyasıdır. Biraz araştırılınca sayısız yöntem ve ilaç içerisinde kaybolduğunuzu hissedersiniz. Üstelik bebeğinizin gazı azalmamıştır ve son gücüyle ağlamaya devam ediyordur.





Evet yeni doğan bebeğinizin en büyük problemi sindirim sisteminin gelişimine bağlı gaz sancılarıdır. Henüz sindirim sistemi yeterince gelişmeyen bebekler gazlarını çıkarmakta zorlanırlar. Bunun sonucu olarak bebeğinizde ağlama nöbetleri ve sizin içinse uykusuz geceler başlar. Anne ve baba olmanın heyecanı bir anda üzüntü, yorgunluk ve hayal kırıklığına dönüşür. Yeni anne ve babalara tavsiyemiz her ne kadar başarması güç olsa da üzülmemeleri yönünde olacak. Bebeğiniz sizin ruh halinizi hisseder ve kaygılı aileler bebeğin daha da husuruz olmasına sebep olur. Nitekim hemen her yeni doğan bebek bu sorunla karşılaşır. Bazen yaşanan bu durum gaz dışında çözümü basit bir problem de olabilir.

Bilindiği gibi yeni doğan bebeklerde oluşan gaz sancılarının en büyük nedenlerinden biri bebeklerin hareket kabiliyetlerinin azlığıdır. Hareket edemeyen bebeğin vücudunun içerisinde gaz birikimi meydana gelir. Kendi başına ıkınma vs. gibi güç gerektirecek işleri de yapamadığı için oluşan bu gaz bebeği rahatsız, aileyi huzursuz eder.
Bu noktada devreye (her yolu deneyeceklerine emin olduğumuz) anne veya babanın girerek bebeğe gaz masajı yapması çok faydalı olabilir. Özellikle aşağıda izleyeceğiniz videoda detaylı olarak anlatımı yapılan hareketleri uyguladığınızda bebeğinizin gaz çıkarmasına ve rahatlamasına büyük ölçüde yardımcı olabilirsiniz.
Masaj yöntemi sorununuzu tamamen çözmeyebilir ama en azından sorunu bir miktar azaltacağına emin olabilirsiniz. Nitekim bebeğiniz büyüdükçe ve hareket kabiliyeti arttıkça bu zor günler geride kalacak.Sabretmeniz gereken süre çoğunlukla (eğer bebeğinizde kolik yoksa) 4-6 ay arasıdır.
Anne ve babalara son tavsiye;
Biraz dişinizi sıkın ve birbirinize destek olmayı sakın unutmayın. Bebeğin en önemli ilacının mutlu bir aile olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder