27 Haziran 2014 Cuma

Bebeklerde Kulak Ağrısı ve Tedavisi





Bebeğin kulağının ağrısı, ya bir kulak enfeksionundan, ya da kulağa yabanı bir cisim girmesinden kaynaklanmaktadır. Bu ağrının sebebi olan yabancı cisim bir tüy vb küçük nesneler olabileceği gibi kulağa su kaçması sonucu da olabilir. Mutlaka bir doktora gidiniz.Yoksa daha tehlikeli durumlar söz konusu olabilir. 




Ağrı Kesici Haplar
Ağrı kesiciler veya ağrı kesici tabletler olarak bilinen bu ürünlerden asetaminofen veya ibuprofen gibi ağrı kesici ilaçlarin bebeklerdeki kulak ağrısını geçirmek için yeterli olduğu iddia edilmektedir. Diğer yandan bebeğin kulağının ağrıması durumunda kesinlikle aspirin kullanılmamalıdır.
Kulak Damlaları
Bebeklerde kulak ağrısını geçirici etki yapan ve yaygın bir kullanımı olan bir diğer çözüm de kulak damlasıdır. Kulak damlaları özellikle kulaklarında akıntı olmayan bebeklerde kullanılan bir yöntemdir. Ancak bebeğin kulağında kulak akıntısı varsa, özellikle bu akıntı kanlı ise (kanlı akıntı iltihabi bir enfeksiyona veya kulak zarının hasar görmüş olmasına ve hatta zarının kulak delinmesi şikayetine işaret edebilir.) bu tür durumlarda kulak damlaları iltihabı şiddetlendirebilir. Diğer yandan henüz akıntıya ve kulak akması şikayetine yol açmamış olması gerekir. Şayet bir kulak ağrısı varsa antibiyotik tedavisinden 48 saat öncesine kadar kulak damlası kullanılması uygundur.

Sıcak Kompres Uygulaması
 bebeklerde kulak ağrıları olduğu zaman bir havlu veya mendilin bebeğe zarar vermeyecek derecedeki sıcaklıktaki suya batırıp sıkıldıktan sonra kulak bölgesine kompres yapılmasının bebeğe iyi geldiği bilgisini verebiliriz. Bu sıcak baskı uygulaması, bebeğin kulağında ağrıya neden olan yüksek ateşi de düşürücü etki yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder